Close

Naujausi straipsniai

Tik kokybiškos verslo dovanos ir atributika
Profesionalai į verslo dovanas žiūri kaip į visumą, todėl svarbūs keli aspektai – medžiaga, spaudos technologija,...
įkelta Jan 5, 2021 | autorius Rokas Andrulis
Reklaminiai marškinėliai su stilingais užrašais
Reklaminiai marškinėliai SU stilingais UŽRAŠAIS, ar STILINGI reklaminiai marškinėliai su užrašais? Skirtumas yra...
įkelta Apr 9, 2020 | autorius Logo Reklama
6 priežastys naudoti reklamines dovanas
Nors sunku tiksliai įvertinti reklaminių dovanų naudą, mes tikrai žinome, kad tai turi teigiamą poveikį įmonėms....
įkelta Nov 4, 2019 | autorius LOGO reklama

Į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis prekę?

Įkelta: May 9, 2019 | Autorius: Logo Reklama

Dažnai iškyla klausimas ar saugu pirkti prekes internetu, kokios kokybės prekės galima tikėtis ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad nepapultume į komercijos spąstus ir nenusipirktume "juodos kaitės maiše". 

Į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis prekę?

Į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis prekę?

Šiandieniniame pasaulyje parduotuvių lentynos lūžta nuo prekių ir produktų gausos. Be fizinių parduotuvių lygiagrečiai yra kuriamos virtualios parduotuvės ar katalogai, kurie taip pat neatsilieka prekių gausa įprastoms parduotuvėms. Vis dėlto kyla klausimas, ar saugu pirkti prekes internetu, kokios kokybės prekės galima tikėtis ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį, milžiniškuose pasiūlos labirintuose. Dažnai girdima frazė: „Devynis kartus atmatuok – dešimtą pjauk“, puikiai tinkanti virtualios realybės gerbėjams, kurie gali užsisakyti savo norimus produktus nežengę nei kojos iš namų, tik, kaip išvengti tos „juodos katės maiše“?  

Vadybininkų patarimai, į ką labiausiai reikėtų atkreipti dėmesį, renkantis prekes internetu:

  • Prekės mastelis virtualios realybės nuotraukose niekuomet neatitiks Jūsų įsivaizduojamą produkto dydį tikrovėje. Vienas iš pirmųjų dalykų, kurį turėtumėte atlikti tai susirasti produkto aprašyme jo išmatavimus ir pasiėmę liniuotę  pasibraižyti ant popieriaus lapo kaip maždaug atrodys Jūsų norima prekė realybėje, ar tikrai atitiks Jūsų lūkesčius.
  • Gaminio kokybė vienas iš pagrindinių lūkesčių, kurie gali Jus džiugiai nustebinti arba nemaloniai nuvilti, kaip įsitikinti ar prekė yra kokybiška, jei negali jos paliesti? Pasistenkite rasti kitų vartotojų komentarų apie Jūsų išsirinktą prekę, dažniausiai žmonės įsigiję gerą daiktą palieka gerus atsiliepimus apie gaminį, kartais gali pasitaikyti ir piktų konkurentų antireklaminiai komentarai, ar jie atkalbės Jus ir patars pirkti būtent iš konkurentų, priklausys tik nuo Jūsų apsisprendimo ir patiklumo.
  • Pagaminimo data, kaip istorinis šaltinis, gali atskleisti daug paslėptų dalykų apie prekę. Ar prekė populiari ir vis dar gaminama, koks jos serijos numeris, kiek laiko stovi lentynoje ir koks jos aptarnavimo terminas, gal jau seniai išimta iš gamybos ar jau yra nauji daug kokybiškesni prekės prototipo modeliai, pakeičiantys seną modelį.
  • Ar verta taupyti? Sakoma: "skūpus moka dvigubai". Jeigu norite kokybiško gaminio, nesistenkite sutaupyti kelių centų, nusipirkę pigesnį daiktą, jis daug trumpiau tarnaus ir prarasite daug daugiau, nei būtumėte pirkę iškart brangesnį modelį.
  • Jei sugalvojote įsigyti vieną ar kitą prekę, tačiau šiuo metu Jums jos nereikia, o gal būt nelabai patinka spalva, dydis ar dizainas, tačiau manote priprasite? Neskubėkite, prekė niekur nedings, o gal būt rasite kitur savo idealą, išsvajotą gaminį, kuris atitiks Jūsų visus lūkesčius. Pasitikėkite savo intuicija.
  • Pirkimo manija gali išsivystyti į azartišką pirkimą. Ne tik kortos ar kazino lošimai įtraukia žmogų į pinigų praradimo sūkurį iš kurio be kitų pagalbos sunku išsikapstyti. Visuomet prieš perkant, pasiklauskite draugo ar artimo žmogaus nuomonės, patarimo.
  • Naudokitės konsultantų, vadybininkų pagalba. Visuomet jeigu elektroninė parduotuvė patikima, rasite kontaktinius duomenis, nebijokite jais pasinaudoti, klauskite drąsiai ir visko, kas šauna į galvą, juk parduotuvės vadybininkai ir gauna už tai algą, jog jums padėtų išsirinkti geriausią prekę.
  • Produkto nuotraukos, video medžiaga, aprašymai, komentarai, produkto vertinimai, visos šios išnašos gali būti labai naudingos renkantis tinkamą gaminį.
  • Jei yra galimybė išsirinktą prekę internete pamatyti gyvai, verta ja pasinaudoti, pamačius gyvai, palietus ar pasimatavus iškart nuspręsite, ar tai verta Jūsų uždirbtų pinigų.

Nepamirškime kliento ir pardavėjo teisių, visuomet žinokime jog mus saugo įstatymai, jeigu ir patys jų laikomės. Nebandykime apgauti vieni kitų. Pardavėjai turėtų užtikrinti savo klientus produkcijos kokybe, o klientai neturėtų piknaudžiauti grąžindami kokybiškus, tačiau nepatikusius ar jau atlikusius savo funkciją ir daugiau nebereikalingus gaminius.

Close